nieuws — 02.08.2021

Infrabel maakt de sporen veilig

Het betreden van de sporen, voetgangers die zich niet bewust zijn van het gevaar, is een steeds terugkerend probleem voor Infrabel. Elk jaar zijn er honderden incidenten met hun deel aan vertragingen.

Nog ernstiger, ze leiden soms tot dodelijke ongevallen. Hekwerk is natuurlijk een afschrikmiddel, maar het wordt snel vernield. Infrabel besliste daarom om deze omheiningen uit te rusten met het G-Fence600 systeem van Sorhea, gekoppeld aan videobewakingscamera's.

Als wordt geprobeerd de omheining over te steken, wordt een alarm gegenereerd, worden de camera's naar het betrokken gebied gedirigeerd en kan een operator van de controle dispatch de situatie beoordelen en eventueel een interventieteam sturen. Een eerste site werd ingericht in Jambes, en na een zeer positieve evaluatie, werd zopas een site in Kortrijk ingehuldigd. Dit is wat de burgemeester van Kortrijk, Ruth Vandenberghe, erover te zeggen heeft : link naar artikel.

Deze beveiligingsprojecten vergen een zeer groot budget, maar zullen de mensen die zich op het spoor begeven drastisch verminderen.

Vergelijken 0