nieuws — 10.11.2020

Avenar: de nieuwe generatie brandcentrales van Bosch

Beste klant,

Met de Avenar 2000- en 8000-serie herdefinieert Bosch branddetectie voor de komende 20 jaar. Deze volledig vernieuwde hardware is klaar om misschien wel de krachtigste centrale te worden op de markt.

De processor en ook display werden krachtiger gemaakt. Hierdoor zal het systeem veel sneller en gebruiksvriendelijker worden voor de klanten.

Aan de hand van de eMatrix die Bosch heeft ontwikkeld zal een gebouw evacueren in fasen een echt kinderspel worden. Met deze extra feature heeft Bosch er ook voor gezorgd dat we klaar zijn voor de evacuatie met gesproken woord. We zijn ervan overtuigd dat PA/EVAC-systemen de komende jaren zullen toenemen en vroeg of laat de standaard zal worden.

IOT is ook voor Bosch een heel belangrijk gegeven. Waardoor ze ervoor gekozen hebben om de controller standaard reeds te voorzien van de nodig ethernetpoorten en integratiemogelijkheden naar derden. We zijn benieuwd naar de evoluties die dit op de markt zal brengen.

De Avenar is in 6 versies beschikbaar. Een overzicht met de verschillende versies

stelt u in staat om te bepalen welke de beste optie is voor uw project.

Bosch heeft ook het herhaalbord onderhanden voorzien om te zorgen dat er op de installatie uniformiteit aanwezig is. Op deze manier is maar 1 gebruikersopleiding nodig voor de eindklant en kan hij overal zijn systeem vlekkeloos gaan bedienen.

Bosch zou natuurlijk Bosch niet zijn als ze er niet zouden voor gezorgd hebben dat zowel oude als de nieuwe centrale perfect compatibel zijn met elkaar. Dus niet onnodig centrales moeten vervangen op bestaande Boschinstallaties en al zeker de klanten niet zonder reden op kosten jagen.


AVENAR 2000(Steeds in kit):

•            FPA-2000-SFM Scharnierbehuizing Standaard licentie

•            FPA-2000-PFM Scharnierbehuizing Premium licentie

•            FPA-2000-SWM Muurbehuizing Standaard licentie

•            FPA-2000-PWM Muurbehuizing Premium licentie

AVENAR 8000(Enkel hoofdcontroller):

•            FPE-8000-SPC Hoofdcontroller met Standaard licentie

•            FPE-8000-PPC Hoofdcontroller met Premium licentie

Wat de verschillen tussen deze systemen zijn en wat u krijgt voor een standaard of premium licentie kunt u allemaal terugvinden in dit overzicht. Op deze manier kunt u eenvoudig bepalen wat voor u toepassing de beste mogelijkheid biedt.

Als laatste kunnen we ook nog melden dat Bosch ook het Herhaalbord onderhanden heeft genomen om te zorgen dat er op de installatie uniformiteit aanwezig is. Op deze manier is maar 1 gebruikersopleiding nodig voor de eindklant en kan hij overal zijn systeem vlekkeloos gaan bedienen.

FMR-8000 (Actief herhaalbord):

•            FPE-8000-FMR Herhaalbord voor Avenar en FPA reeks

Bosch zou natuurlijk Bosch niet zijn als ze er niet zouden voor gezorgd hebben dat zowel oude als de nieuwe centrale perfect compatibel zijn met elkaar. Dus niet onnodig centrales moeten vervangen op bestaande Boschinstallaties en al zeker de klanten niet zonder reden op kosten jagen.  Bosch Biedt steeds Technologie voor het leven!!!

Vergelijken 0